Værd at vide når jeg starter til karate

Forsikring

Karate er en kampsport og er derfor ofte kategoriseret, som farlig sport hos forsikringsselskaberne. Vi vil derfor anbefale at man anskaffer sig en forsikring der dækker dette, når man vil starte til karate.

Hvis du er i tvivl, om din fritids og ulykkesforsikring dækker farlig sport, skal du kontakte dit forsikringsselskab. det er ofte en ting man skal vælge til oveni sin standard fritids- og ulykkesforsikring.

 

Links til forsikringsselskaber

Vi har listet nogle eksempler på forsikringsselskaber, der blandt andre dækker farlig sport.

Beskyttelsesudstyr

Beskyttelsesudstyr er en go måde at forebygge mange skader på. Vi anbefaler derfor at man anskaffer sig, benbeskyttere, skridtbeskyttere og tandbeskyttere inden, man starter på kamptræningen, som finder sted alle torsdage.

Alt udstyr kan købes i klubben. 

Graduering/ bælte-eksamen

Når der afholdes graduering i klubben gøres det for lukkede døre, det vil sige at forældre, venner og bekendte ikke må stå og kigge på under graduering. Dette gør vi for elevernes skyld, så de ikke bliver forstyrret og mister koncentrationen undervejs.

Bælte

Når man har bestået sin graduering og skal have et nyt bælte, kan det købes i klubben på samme dag.

WKO-pas

Den første graduering koster 200 kr. i alt dette er fordi eleven skal have et WKO-pas, i passet bliver der noteret hvad eleven har gennemgået, fx gradueringer, dommererfaringer, stævner m.m. 

Man skal altid huske at tage sit WKO pas med til alle arrangementer indenfor karate.  

Gradueringerne efter koster 50 kr at deltage i og hvis man består og skal have nyt bælte koster det 100 kr.